Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Eelerwoude

OVER ONS

Ons karakter

Wij zijn adviseurs voor de natuurinclusieve leefomgeving en vinden ruimte voor natuurinclusiviteit, overal en in elk plan. We dagen onszelf en onze opdrachtgevers uit natuurinclusief te ontwikkelen, in te richten en te beheren van zowel het landelijk als het stedelijk gebied.

 

Verbinden

In de drie fases maken wij slimme combinaties tussen gebieden, gebouwen, gebruikers en natuur. We combineren van onze vakdisciplines met de kennis en kunde die we hebben opgedaan met de thema’s klimaatadaptatie, energietransitie, biodiversiteit en de gezonde leefomgeving. Hiermee voegen we natuurlijke waarde toe aan de leefomgeving.

 

Op het hoogste niveau

Onze oorsprong en kracht ligt in het landelijk gebied. Daar zijn we trots op. En juist deze kennis en kunde gebruiken we steeds vaker in het stedelijk gebied. We zien het als een uitdaging om het landelijk en stedelijk gebied natuurinclusief te verbinden. We werken vanuit vier werklocaties in het land. Onze adviseurs vullen elkaar aan en versterken elkaar. Hiermee zijn we multidisciplinair, werken we integraal aan vraagstukken en acteren we zelfstandig op het hoogste niveau. Ecologen, ecohydrologen, landschapsontwerpers, natuurtechniekers, rentmeesters, adviseur gezonde leefomgeving en ruimtelijke ontwikkelaars, dat zijn jouw collega’s. Waar wil jij jouw steentje aan bijdragen?

 

Impact

Kiezen voor Eelerwoude betekent kiezen voor groeien en impact maken. Op papier en in het werkveld. Niet alleen dromen, maar ook dromen waarmaken. Van opdrachtgevers en van jou als collega. Bij ons maak je als jong talent snelle stappen. Als ervaren professional zetten we je vakinhoudelijk in je kracht.

Je krijgt de kans (verder) te ontwikkelen in een lerende organisatie. Of je nu kleine stappen of grote stappen wilt zetten. Of je nu verder wilt specialiseren of juist wilt verbreden. Of je nu binnen je comfortzone wilt blijven of juist buiten je comfortzone wilt gaan. Bij Eelerwoude is de keuze aan jou. Check onze vacatures.

Onze historie

Het ontstaan

Om aan de toekomst te bouwen, moet je het verleden kennen. Daarom nemen we je graag even mee terug naar 1986. Het moment dat Eelerwoude als bureau wordt opgericht door de studievrienden Frank Klement en Evert van de Kolk.

Hun gezamenlijke passie voor bosbouw en natuurterreinen brengt ze samen. Ze onderscheiden zich in de markt, doordat ze echte doeners zijn. Ze geloven niet alleen in het opstellen of ontwerpen van plannen, maar hebben ook volop aandacht voor de uitvoering. Ze steken hun handen uit de mouwen en staan met hun laarzen in het bos. En dat slaat aan in de markt. Zo zijn ze actief betrokken in de rol van adviseur, projectleider en soms ook als uitvoerder. Dat is het fundament voor het principe van ontwikkelen, inrichten en beheren onder één dak. En dat principe vormt nu nog steeds de groene draad in de Eelerwoude aanpak.

Een naam met een knipoog

Krönnenzommer in Hellendoorn was de eerste opdrachtgever van Eelerwoude en gelijk de eerste werklocatie van Eelerwoude. Het sanatorium, dat midden in het bos op de Eelerberg ligt, vormt de basis voor Eelerwoude. De naam ‘Eelerwoude’ is een afgeleide van de Eelerberg én het is een directe link met de focus op bosbouw. ‘Woud’ straalt wat meer ambitie uit dan bos, de ‘e’ werd toegevoegd en de naam Eelerwoude was een feit.

De toekomst

Onze ambitie

Werken bij Eelerwoude is een bewuste keuze. Directeur Henk Scheven neemt je mee in zijn visie en waarom je zou moeten kiezen voor een carrière bij Eelerwoude.

“In 2004 heb ik gekozen voor een carrière bij Eelerwoude. Waarom? Ik wilde onderdeel zijn van deze club bevlogen adviseurs met een groen karakter. Aan de andere kant wilde ik, als jong talent, zelf ook geschiedenis schrijven met de betekenisvolle projecten en vraagstukken waar ik direct mee aan de slag mocht. Heel eerlijk; ik wilde beter worden in mijn vak en beter doen voor onze leefomgeving. Écht iets achterlaten voor volgende generaties. Dat kon bij Eelerwoude. En dat kan nog steeds.

Nu heb ik het voorrecht om inhoud en invulling te geven aan de rol van gids binnen Eelerwoude. Voor de organisatie, collega’s, opdrachtgevers en leefomgeving. In mijn ogen is een gezonde, natuurlijke leefomgeving nooit af. Welke rol we hier als ondernemende professionals bij spelen, daar hebben we zelf invloed op. Ik geloof oprecht dat we allemaal onze verantwoordelijkheid moeten nemen, eigen keuzes mogen maken en hierbij best fouten mogen maken. Zolang we er maar van leren en daadkrachtig op anticiperen.

Vanuit mijn rol kijk ik graag naar kansen en heb ik de ambitie bij te dragen aan een gezonde toekomst. Hoe? Door collega’s en opdrachtgevers uit te dagen om natuurinclusief te ontwikkelen, in te richten en te beheren. Dat geldt voor onze leefomgeving, de vraagstukken waaraan we werken en voor ons als bedrijf. Mijn omgeving daadwerkelijk laten zien en ervaren wat we als Eelerwoude daar buiten doen en welke buitengewone prestaties we neerzetten; daar ben ik trots op.

Mijn ideaal om op het hoogste niveau te werken binnen ons vakgebied is alleen maar sterker geworden. Onze collega’s maken hierbij het verschil. Daarom staat onze deur altijd open voor ondernemende professionals die intrinsiek gemotiveerd zijn om mee te gaan op weg naar 100% natuurinclusief. Laten we samen geschiedenis schrijven.

Ik krijg er energie van. Jij ook? Dan nodig ik je graag uit voor een kennismaking.”

 

Henk Scheven en Evert van de Kolk