Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Eelerwoude

OVER ONS

Ons karakter als werkgever

Wij zijn Eelerwoude, adviseurs met een groen hart én samen op weg naar 100% natuurinclusief. We dagen onze mensen en opdrachtgevers uit natuurinclusief te ontwikkelen, in te richten en te beheren. Dat doen we op buitengewoon mooie plekken door heel Nederland. Zo werken we aan een gezonde toekomst voor volgende generaties en gaan we voor maximale impact.

 

Verbinden

Samen met onze klanten verbinden we gebieden, gebouwen, gebruikers en natuur. Hiermee voegen we natuurlijke waarde toe aan de leefomgeving. Zo maken we Nederland regionaal en lokaal elke dag vitaler. Denken in kansen en werken aan praktisch uitvoerbare oplossingen. Daar gaat ons groene hart sneller van kloppen. Met respect voor het verleden en focus op de waarde voor de toekomst. Altijd met het eindresultaat scherp voor ogen en oog voor detail. Dat zit van nature in ons karakter.

 

Op het hoogste niveau

Onze oorsprong en kracht ligt in het landelijk gebied. Daar zijn we trots op. En juist deze kennis en kunde wordt steeds vaker ingezet in het stedelijk gebied. We zien het als een uitdaging om het landelijk en stedelijk gebied natuurinclusief te verbinden. Ons betrokken team van adviseurs is verspreid over vier werklocaties in het land en we beschikken over zes vakdisciplines die elkaar aanvullen en versterken. Hiermee zijn we multidisciplinair, werken we integraal aan vraagstukken en acteren onze vakspecialistische adviseurs zelfstandig op het hoogste niveau. Ecologie, Ecohydrologie, Landschapsontwerp, Natuurtechniek, Rentmeesterij en Ruimtelijke Ontwikkeling; dat zijn de vakdisciplines die we in huis hebben. Waar wil jij jouw steentje aan bijdragen?

 

Impact

Kiezen voor Eelerwoude betekent kiezen voor groei & impact. Op papier en in het werkveld. We laten het niet bij dromen, wij helpen dromen waar te maken. Van opdrachtgevers en ook van onze (toekomstige) collega’s. We bieden jong talent de vrijheid om snelle stappen te maken, zetten ervaren professionals vakinhoudelijk in hun kracht en dagen alle collega’s uit zich (verder) te ontwikkelen. Hiermee zien we onszelf als een lerende organisatie. Of je nu kleine stappen of grote stappen wilt zetten. Of je nu verder wilt specialiseren of juist wilt verbreden. Of je nu vakinhoudelijk actief wilt zijn of liever wilt managen. Of je nu binnen je comfortzone wilt blijven of juist buiten je comfortzone wilt gaan. Bij Eelerwoude is de keuze aan jou. Kom jij ook werk maken van jouw ambitie?

Henk Scheven (directeur)

Werken bij Eelerwoude is een bewuste keuze. Zeker niet een keuze voor iedereen die actief is in ons vakgebied. Wel een keuze voor iedereen die samen met ons op weg wil naar 100% natuurinclusief. Directeur Henk Scheven neemt je mee in zijn visie en waarom je zou moeten kiezen voor een carrière bij Eelerwoude.

In 2004 heb ik gekozen voor een carrière bij Eelerwoude. Waarom? Ik wilde onderdeel zijn van deze club bevlogen adviseurs met een groen karakter. Aan de andere kant wilde ik, als jong talent, zelf ook geschiedenis schrijven met de betekenisvolle projecten en vraagstukken waar ik direct mee aan de slag mocht. Heel eerlijk; ik wilde beter worden in mijn vak en beter doen voor onze leefomgeving. Écht iets achterlaten voor volgende generaties. Dat kon bij Eelerwoude. En dat kan nog steeds.

Nu heb ik het voorrecht om inhoud en invulling te geven aan de rol van gids binnen Eelerwoude. Voor de organisatie, collega’s, opdrachtgevers en leefomgeving. In mijn ogen is een gezonde, natuurlijke leefomgeving nooit af. Welke rol we hier als ondernemende professionals bij spelen, daar hebben we zelf invloed op. Ik geloof oprecht dat we allemaal onze verantwoordelijkheid moeten nemen, eigen keuzes mogen maken en hierbij best fouten mogen maken. Zolang we er maar van leren en daadkrachtig op anticiperen.

Vanuit mijn rol kijk ik graag naar kansen en heb ik de ambitie bij te dragen aan een gezonde toekomst. Hoe? Door collega’s en opdrachtgevers uit te dagen om natuurinclusief te ontwikkelen, in te richten en te beheren. Dat geldt voor onze leefomgeving, de vraagstukken waaraan we werken en voor ons als bedrijf. Mijn omgeving daadwerkelijk laten zien en ervaren wat we als team buiten doen en welke buitengewone prestaties we neerzetten; daar ben ik trots op.

Mijn ideaal om op het hoogste niveau te werken binnen ons vakgebied is alleen maar sterker geworden. Onze collega’s maken hierbij het verschil. Daarom staat onze deur altijd open voor ondernemende professionals die intrinsiek gemotiveerd zijn om onderdeel te worden van ons team. Laten we vandaag nog starten om samen geschiedenis te schrijven.

Daar krijg ik energie van. Jij ook? Dan nodig ik je graag uit voor een kennismaking.

Groet,

Henk

 

Onze Historie

Het ontstaan

Om aan de toekomst te bouwen, moet je het verleden kennen. Daarom nemen we je graag even mee terug naar 1986. Het moment dat Eelerwoude als bureau opgericht wordt door de studievrienden Frank Klement en Evert van de Kolk. Hun gezamenlijke passie voor bosbouw en natuurterreinen brengt ze samen. Hun onderscheidende visie op het vakgebied brengt ze verder én vormt nog steeds een groene draad in onze cultuur en onze aanpak. Het proces mag dan continu in een moderner jasje zijn gestoken, maar de visie erachter is nog gelijk aan de visie van 1986. Hiermee vormen de oprichters van Eelerwoude nog steeds een inspiratiebron voor onze medewerkers.

“Om succesvol te ontwikkelen en in te richten, moet je beginnen met het nadenken over het uiteindelijke beheer van het gebied. En vanuit het beheer terugdenken aan de stappen die je nu kunt zetten om te bouwen aan de toekomst. Pas dan kan je echt iets achterlaten.”

 

Een naam met een knipoog

Bij de opstart was er een rol voor het toenmalige Sanatorium Krönnenzommer in Hellendoorn. Het sanatorium, dat midden in het bos op de Eelerberg ligt, vormt letterlijk de basis voor Eelerwoude. Krönnenzommer was de eerste opdrachtgever van Eelerwoude en de eerste werklocatie van Eelerwoude. Het zal je waarschijnlijk niet verrassen dat de naam ‘Eelerwoude’ een afgeleide is van de Eelerberg én een directe link heeft met de focus op de bosbouw. Er werd bewust gekozen voor de term ‘woud’; een synoniem van bos. En aangezien ‘woude’ wat meer ambitie uitstraalde werd de ‘e’ extra toegevoegd en was de naam Eelerwoude een feit. Het ambitieuze karakter zat er toen al in.

 

De groene draad

Frank en Evert onderscheiden zich in de markt, doordat ze echte doeners zijn. Ze geloven niet alleen in het opstellen of ontwerpen van plannen, maar hebben ook volop aandacht voor de uitvoering. Ze steken hun handen uit de mouwen en staan met hun laarzen in het bos. En dat slaat aan in de markt. Zo zijn ze actief betrokken in de rol van adviseur, projectleider en soms ook als uitvoerder. Dat is het fundament voor het principe van ontwikkelen, inrichten en beheren onder één dak. Geen los zand, maar een gezonde bodem vol groeipotentie. Én het principe van ontwikkelen, inrichten en beheren vormt nu nog steeds de groene draad in onze Eelerwoude aanpak.