Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Bente Bonekamp

adviseur ecologie

Bente heeft passie voor natuur in de breedste zin van het woord. Ze wil de natuur behouden, beschermen en versterken en daarom studeerde ze Bos- en natuurbeheer (BNB) aan de Hogeschol Van Hall Larenstein. Daar koos ze de specialisatie toegepaste ecologie. Via stages bij Staatsbosbeheer en de gemeente Arnhem kwam ze bij de Omgevingsdienst De Vallei terecht en nu dus bij Eelerwoude.

Bij ons wil ze zich oriënteren binnen het vakgebied ecologie en meer kennis ervan opdoen. Vraagstukken waar meerdere disciplines bij elkaar komen vindt ze erg interessant. Bente zegt: “Daarbij kun je van elkaar leren en dan krijg je een andere blik op het project. Eelerwoude heeft allerlei verschillende disciplines in huis en zoekt de integrale samenwerking op. Dat vind ik gaaf en interessant! Daarnaast kan ik hier werken aan vraagstukken van mijn eigen voorkeur.”

Ze ziet ernaar uit samen te werken met collega’s uit andere vakdisciplines, die elk hun eigen kennis, achtergrond en passie hebben. Maar bovenal hoopt ze plezier in het werken te hebben.

De eerste werkdagen ontdekte ze gelijk al wat natuurinclusief ontwikkelen inhoudt. Ze stelde een beoordelingssystematiek voor natuurinclusief ontwikkelen van een nieuw te bouwen wijk aan de Vecht in Hardenberg. Daarbij kon ze haar kennis goed toepassen en ze leerde meteen meer over het proces dat vooraf gaat aan het bouwen.

In haar levenswijze staat de natuur centraal; ze leeft zoveel mogelijk milieubewust. Als ze niet aan het werk is dan wandelt ze graag. Het liefst in de natte natuur, langs beken, rivieren, uiterwaarden, moerassen en veengebied. Verder mag ze graag lezen, naar podcasts luisteren en weekendjes kamperen.