Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Alieke Larooij

adviseur ecologie

“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.”

Van jongs af heeft aan Alieke al iets met de natuur. Daarom volgde ze de opleiding Bos- en Natuurbeheer aan Hogeschool Van Hall Larenstein. Ze deed de specialisatie Toegepaste Ecologie en een minor Ruimtelijke Informatie Technologie (RIT).

Ze is leergierig en wil met een brede blik onderzoeken waar haar ambitie bij Eelerwoude ligt. En die kans krijgt ze.  Alieke zegt: “Hier wordt gekeken naar mij als persoon. Naar wat ik leuk vind en wat ik ambieer. Dat maakt dat de werksfeer prettig is.” Complexe opdrachten hebben haar voorkeur, maar echt gelukkig wordt ze van het werk in de buitenlucht.

Bij Eelerwoude wil ze meer kennis en ervaring opdoen over allerlei soortgroepen. Ook de kans om samen te werken met andere vakdisciplines heeft haar keuze bepaald. Hiermee hoopt ze een hele goede ecoloog te worden.

Alieke is best trots op haar afstudeeropdracht die ging over graafschade door bevers en dassen aan de dijk, een veelvoorkomend probleem bij waterschappen. Zij deed onderzoek naar de zwakste plekken en deed voorstellen voor het gericht ingrijpen.

In haar vrije tijd zit ze nooit stil. Ze heeft veel creatieve hobby’s en daarnaast zet ze zich met veel plezier in als vrijwilliger voor de muizen van de Zoogdierenvereniging.