Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Carien Oldenburger

adviseur ecologie

Carien is een gepassioneerd ecoloog met een voorliefde voor heide- en vennengebieden. Ze rondde haar opleiding toegepaste biologie af en ging op zoek naar een baan waarin ze veld- en kantoorwerk, contact met mensen en werken met haar handen kon combineren. Zo kwam ze bij Eelerwoude terecht. 

Ze wil zich inzetten voor het optimaliseren van gebieden voor de verschillende soorten. Ze ziet het als een uitdaging om alle puzzelstukjes daarvoor op de goede plaats te krijgen. De combinatie van ecologie en ecohydrologie bij Eelerwoude spreekt haar aan en ze hoopt veel te leren van haar nieuwe collega’s.  

In haar stageopdracht heeft ze onderzoek gedaan in een vennengebied dat droog stond, de leemlaag was lekgeraakt. Hier heeft ze geleerd waar je op moet letten bij het beheer en behoud van heide- en vennengebieden. Als ze een momentje vrij is dan wandelt ze graag over de heide. Ze laat zich dan verrassen door de planten en dieren die ze daar tegenkomt. Verder mag ze graag lezen en spelletjes spelen met vrienden.