Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Enrico Boers

ecohydroloog

“Komt wel goed”

Enrico studeerde Bos- en Natuurbeheer aan de Hogeschool van Hall Larenstein. Hij koos de specialisatie Toegepaste Ecologie en volgde de minor Ecohydrologie. Hij liep stage bij Natuurmonumenten en zijn stage bij Paleis Soestdijk leverde hem een afstudeerstage bij Eelerwoude op. De ecohydrologische opdrachten vond hij razend interessant en zo is hij na zijn afstuderen bij ons gebleven als ecohydroloog. 

Hij wil graag de natuur behouden en herstellen, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Daarom is hij erg geïnteresseerd in de achterliggende processen van natuursystemen. Denk aan vragen als: hoe is een landschapssysteem ontstaan of welk effect heeft de geologie op de bodem en het grondwater? Met zijn leergierige karakter zoekt hij alles tot in detail uit om de kennis die hij opdoet toe te passen bij zijn opdrachten. Door zijn werk hoopt hij mensen te ontmoeten die dezelfde interesse en ambitie hebben, zodat hij met hen kan samenwerken aan een natuurinclusieve wereld. 

In zijn vrije tijd mag hij graag scubaduiken, fitnessen en tuinieren. Daarbij doet hij graag kleine experimenten in zijn tuin en in de natuur rondom huis. Ook vind je hem regelmatig in het Soesterveen waar hij als vrijwilliger werkt. Daar helpt hij verbossing en verruiging van het veen tegen te gaan door het verwijderen van jonge bomen, bramen en andere ruige planten.