Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Mirthe Christenhusz

adviseur ruimtelijke ontwikkeling

‘Het lijkt altijd onmogelijk, totdat het gedaan is’ (Nelson Mandela)

Tijdens haar bachelor Ruimtelijke Ordening & Planologie aan het Saxion ontdekte Mirthe haar interesse voor het landelijk gebied. De verdieping zocht ze in de master Landscape Architecture and Planning aan de universiteit in Wageningen, waar ze de specialisatie ‘Spatial Planning’ koos. Een stageplek bij Eelerwoude paste hier perfect bij. Dat beviel haar prima en nu ze haar stage heeft afgerond, is ze bij Eelerwoude werkzaam als adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling. Daarnaast doet ze onderzoek naar circulaire en natuurinclusieve landbouw, vanuit zowel een sociaal als ruimtelijk perspectief. Een interessant en actueel onderwerp dat goed aansluit bij de ambitie van Eelerwoude.

De variatie in ruimtelijke vraagstukken in de landelijke omgeving maakt het gebied interessant voor haar. Van kleine erfontwikkelingen tot grotere gebiedsopgaven, ze wil er zoveel mogelijk kennis over opdoen. Zo hoopt ze te groeien tot een vraagbaak voor opdrachtgevers over de meest uiteenlopende vraagstukken in het landelijk gebied. Dat ze dat bij Eelerwoude kan doen met allerlei verschillende expertises onder één dak was voor haar de reden om met ons mee op weg te gaan naar 100% natuurinclusief.

Als paardenliefhebber brengt ze haar vrije tijd het liefst door op de rug van een paard. Maar ook met haar gravelbike, skeelers en schaatsen weet ze zich prima voort te bewegen. Verder bezoekt ze graag concerten en andere landen en culturen.