Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Rentmeesterij

Dit is een vakgebied met een verleden en een vakdiscipline met veel potentie richting de toekomst. Onze rentmeesters nemen een belangrijke ondernemende en ontwikkelende rol in bij Eelerwoude. Ze werken veelal aan duurzame beheervraagstukken en het verduurzamen van landbouw op de mooiste locaties verspreid over het land. Die vraagstukken hebben vaak een natuurlijk karakter en een duidelijke groene component.

Wil je werken aan zaken als pacht, Natuurschoonwet, SNL-certificering, functieveranderingen, rendementsverbeteringen, gebiedsontwikkelingen en het verduurzamen van landbouw? Zie je natuurinclusief ontwikkelen, inrichten en beheren als meerwaarde voor het vakgebied. Dan kun je als rentmeester bij Eelerwoude een waardevolle bijdrage aan de toekomst van landgoederen, landbouwgrond, monumenten of erfgoederen leveren.

Je werkt veel samen met collega’s van de andere vakdisciplines. Dat maakt je werkveld niet alleen uitdagender, het verbreedt ook je blik. Opdrachtgevers waarderen ons voor onze kennis en lef om verder te kijken dan de voor de hand liggende adviezen. Dat kenmerkt ons en zo komen we binnen het werkgebied van de rentmeesterij vaak in aanraking met thema’s als duurzame landbouw, natuurontwikkeling, biodiversiteit, energietransitie of een gezonde (leef)omgeving. Zo maken we, samen met onze opdrachtgevers, werk van een natuurinclusieve omgeving.

Word je onze collega, dan zul je zien dat we verrassend veelzijdig zijn. Qua opleiding, achtergrond, specialisatie en groeiambitie hebben we een grote diversiteit aan rentmeesters. We zijn juristen, advocaten, taxateurs of vastgoedadviseurs. We hebben grondzaken, makelaardij, consultancy gedaan of zijn beëdigd rentmeester. Ook jij krijgt de kans krijgt betekenisvol werk te de doen in de volle breedte van het rentmeestersvakgebied.

We zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters en lid van diverse partijen als Federatie Particulier Grondbezit, Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen. Zo blijven we continu werken aan onze kennis en ons netwerk. Aan de andere kant delen wij onze kennis, kunde en netwerk weer met andere relaties, externe rentmeesters, pleitbezorgers en externe bureaus.

Binnen de rentmeesterij houden we elkaar scherp en dagen we elkaar uit. Je krijgt de gelegenheid om he eigen expertise te kiezen en te ontwikkelen. Vakkennis delen we met elkaar in kennisbijeenkomsten, waarbij zowel collega’s als externe partijen uitgenodigd worden om een inhoudelijke bijdrage te leveren. Samen bezoeken we verschillende keren per jaar landgoederen, projecten, events of netwerkactiviteiten. Hier leer je veel van en blijf je bouwen aan je (sociale) netwerk.

Natuurinclusief ontwikkelen, inrichten en beheren zien wij als onze meerwaarde. Op deze manier leveren wij als rentmeesters een waardevolle bijdrage aan de toekomst van landgoederen, landbouwgrond, monumenten of erfgoederen.
Natuurinclusief ontwikkelen, inrichten en beheren zien wij als onze meerwaarde. Op deze manier leveren wij als rentmeesters een waardevolle bijdrage aan de toekomst van landgoederen, landbouwgrond, monumenten of erfgoederen.

Welkom bij Eelerwoude

Ontdekken of werken bij Eelerwoude aansluit bij jouw persoonlijke (groei)ambities? Check alle carrièrekansen via onderstaande button. Of pak de regie over je eigen carrière, ga naar ‘Open sollicitatie’ en verras ons met jouw sollicitatie.