Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Team Ecologie

De vakdiscipline Ecologie binnen Eelerwoude houdt zich in het werkveld onder andere bezig met visie- & planvorming, inventarisatie, monitoring, natuurwetgeving en effectstudies. Dit team vertaalt complexe vraagstukken door naar begrijpelijke taal en originele oplossingen. Onze adviseurs hebben een actieve rol bij het ontwikkelen, opstellen en begeleiden van ecologische plannen en adviezen. Het team Ecologie stelt zichzelf even verder aan je voor:

“Bij Eelerwoude werk je als Ecoloog in het buitengebied, maar we zoeken ook de natuurinclusieve verbinding op met het stedelijke gebied. We werken aan soortenmanagementplannen (SMP’s), ontwikkelen plannen voor meer biodiversiteit & bermbeheer en we maken natuurkansenkaarten. We omarmen hierbij de methodiek van systeemdenken. Dat doen we vanuit het perspectief van ecologie en vanuit bredere ontwikkelthema’s als klimaatadaptatie, de gezonde leefomgeving of energietransitie. Dat doe je samen met directe collega’s uit je team of met collega’s van de verschillende vakdisciplines.

Team Ecologie is een team met veel variatie en diversiteit. We zijn junioren en senioren met verschillende specialismen. Samen werken we aan zware juridische vraagstukken, maar geven ook praktische adviezen. De protocollen waarmee we werken, zijn voor ons geen wet of beperking voor ons werk, maar meer een richtlijn waarbij we de kans krijgen om onze eigen keuzes te maken. Eigen keuzes maken en verantwoordelijkheid pakken, dat zie je ook terug in je opdrachten of de vraagstukken waaraan je werkt. Zelfstandig of als onderdeel van een integraal projectteam. Hierdoor zijn de opdrachten qua soort en omvang niet gelijk en bepaal je zelf hoeveel variatie je prettig vindt in je werk.

Als team Ecologie bezoeken we regelmatig locaties waar we bijzondere soorten kunnen zien. Vanuit onze passie voor het vak zijn we in onze vrije tijd ook veel met ecologie bezig. We wisselen nieuwtjes uit over het vak, inspireren elkaar met interessante artikelen of delen foto’s van speciale soorten met elkaar.”

“Als Ecologen hebben we een goed beeld van de dynamiek en natuurlijke waarde die ons vakgebied met ons meebrengt. Met onze adviezen en oplossingen acteren we op het hoogste niveau bij ecologische vraagstukken door heel ons land.”
Als Ecologen hebben we een goed beeld van de dynamiek en natuurlijke waarde die ons vakgebied met ons meebrengt. Met onze adviezen en oplossingen acteren we op het hoogste niveau bij ecologische vraagstukken door heel ons land.

Welkom in team Ecologie

Ontdekken of werken bij Eelerwoude aansluit bij jouw persoonlijke (groei)ambities? Onderdeel worden van dit team of één van de andere vakdisciplines die we in huis hebben? Check alle carrièrekansen via onderstaande button. Of pak de regie over je eigen carrière, ga naar ‘Open sollicitatie’ en verras ons met jouw sollicitatie.