Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Team Ecohydrologie

Binnen Eelerwoude houdt Ecohydrologie zich onder andere bezig met natuur-, water- & bodemopgaven door heel Nederland. Team Ecohydrologie doet inventarisaties, verricht ecohydrologisch (veld)onderzoek, geeft praktijkgerichte adviezen en stelt inrichtingsplannen op. In de praktijk vervullen onze Ecohydrologen een toonaangevende rol bij het natuurinclusief ontwikkelen, inrichten en beheren. Ook wordt er gewerkt aan grotere maatschappelijke ontwikkelthema’s. Onze Ecohydrologen stellen zich voor:

“We werken aan herstel van gebieden die zijn verdroogd, verzuurd, vermest of waarbij de kwelstromen zijn weggevallen. Het omvormen van landbouwgebieden naar natuurinclusieve gebieden is een uitdagende taak voor ons team. Klimaatadaptieve vraagstukken en inrichtingen hebben hierbij onze speciale interesse, maar we slaan ook de brug naar biodiversiteit, energietransitie en de gezonde leefomgeving. Juist bij deze brede maatschappelijke thema’s weten we onze wijze van systeemdenken om te zetten naar rendement. En er liggen nog zoveel meer kansen.

Als team Ecohydrologie zien wij de bodem als samenwerkingskans. We hebben dan ook hele korte lijnen met andere vakdisciplines. We versterken elkaar en vullen elkaar vakinhoudelijk aan. Hierdoor pakken we regelmatig projecten gezamenlijk op en werken we integraal. Bij Eelerwoude houden we van een goede mix van veldwerk en kantoorwerk.

Onze Ecohydrologen zijn bevlogen op de inhoud en praktisch ingesteld. Daarin onderscheiden wij ons van andere Ecohydrologen of collega-bedrijven in de markt, want wij vinden dat veldwerk de basis moet zijn van alle projecten. Je kunt namelijk geen toekomstbestendige of scherpe analyse maken van vegetatie, bodem, grondwater e.d. als je niet in het veld bent geweest.

Daarmee zijn we bewuste, positieve denkers en praktische doeners. We doen boringen, observeren de watervegetatie en overleggen met beheerders. Allemaal werkzaamheden die je niet van achter je bureau kunt doen. Hierbij gebruiken we verschillende tools, natuurinclusieve vervoersmiddelen en het geografische informatiesysteem GIS. Een belangrijke taak voor ons team is begrijpelijke rapportages opstellen voor opdrachtgevers en daarmee echt iets in beweging zetten.

Een teamoverleg gaat bij ons veelal om de inhoud. We sluiten dit graag af met een bezoek aan een project. We observeren, bespreken en leren ervan voor volgende projecten. Daarbij gaan we tot de bodem.”

“Klimaatadaptieve vraagstukken en inrichtingen hebben onze speciale interesse als ecohydrologen bij Eelerwoude, maar ook slaan we de brug naar ontwikkelthema’s als biodiversiteit, energietransitie en de gezonde leefomgeving.”
Klimaatadaptieve vraagstukken en inrichtingen hebben onze speciale interesse als ecohydrologen bij Eelerwoude, maar ook slaan we de brug naar ontwikkelthema’s als biodiversiteit, energietransitie en de gezonde leefomgeving.

Onderdeel worden van team Ecohydrologie?

Ontdekken of werken bij Eelerwoude aansluit bij jouw persoonlijke (groei)ambities? Onderdeel worden van dit team of één van de andere vakdisciplines die we in huis hebben? Check alle carrièrekansen via onderstaande button. Of pak de regie over je eigen carrière, ga naar ‘Open sollicitatie’ en verras ons met jouw sollicitatie.