Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Maarten Terpstra

adviseur cultuurtechniek

“Take action make change”

Met liefde voor creativiteit, natuur en innovatie groeide Maarten van projectleider bij een groot hoveniersbedrijf en adviseur daktuintechniek naar adviseur natuur- en cultuurtechniek bij Eelerwoude. Hij zat aan tafel met architecten en innovatieve landschapsontwerpers en werkte aan projecten waarbij het bergen, tijdelijk vasthouden en/of vertraagd afvoeren van regenwater een extra uitdaging was.

Tijdens zijn studietijd aan Hogeschool van Hall-Larenstein vernam hij voor het eerst over de versnelde achteruitgang van de biodiversiteit. Maarten wil waar mogelijk graag bijdragen aan het stoppen van dit proces. Van kansen voor natuurontwikkeling waarbij cultuurtechniek aansluit op de natuur gaat zijn hart sneller kloppen. Bij Eelerwoude wordt volop gewerkt aan dit soort projecten.

Maarten herkent zijn passie voor natuur en zijn visie op landgebruik bij Eelerwoude. Natuurinclusiviteit is hier vanzelfsprekend en daarmee heeft je werk echt impact. Dit bepaalde zijn keuze voor ons bedrijf. Door de integrale aanpak met collega’s uit de andere vakdisciplines kunnen projecten vanuit verschillende invalshoeken benaderd worden. Dat vindt hij mooi, want daar leer je van.

Inmiddels is hij betrokken bij de herinrichting van de Noord-Hollandse duinen. Daar zag hij al mooie ontwikkelingen en liep hij tussen orchideeën en bijzondere vlinders die wat beloven voor de toekomst. Volgens Maarten: “Geweldig om daaraan bij te mogen dragen!”