Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

senior ADVISEUR ECOLOGIE

soortmanagementplan

Kom jij als senior adviseur ecologie werken aan complexe natuurinclusieve vraagstukken en toonaangevende projecten? Wil jij jouw ervaring met grootschalig veldonderzoek inzetten bij het bevorderen van biodiversiteit, klimaatadaptatie en soortenbescherming? Krijg jij energie van het opstellen van ecologische adviezen, onderbouwingen voor natuurontwikkeling of natuurversterking en soortmanagementplannen (SMP’s)? Dan is deze vacature zeker iets voor jou.

Dit zijn je taken

In deze boeiende functie krijg je veel vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. In de praktijk zien we in ieder geval de volgende zaken uit jouw koker komen:

Je adviseert zelfstandig bij complexe ecologische vraagstukken en vanuit een helicopterview beoordeel je de haalbaarheid.
Je weet voorstellen scherp op papier te krijgen, te presenteren en te overtuigen met jouw ecologische ideeën, adviezen of oplossingen.
Je weet slim gebruik te maken van je netwerk en signaleert, creëert & benut van kansen in de markt.
Je bent kennis- & sparringspartner voor onze talenten en krijgt de kans deze rol verder uit te breiden. Je weet vakinhoudelijk te inspireren, motiveren en aan te sturen.
Je ziet het als een kans om verdere ontwikkeling van het vakgebied, vakgerelateerde thema’s, de specialisatie SMP’s binnen Eelerwoude kwalitatief aan te jagen.

Jouw kennis & kunde

Als senior adviseur ecologie bij Eelerwoude heb je scherp voor ogen hoe de natuurwetgeving & het natuurbeleid in elkaar zit, weet jij de wet- & regelgeving creatief te interpreteren en dit te vertalen naar praktische adviezen en natuurinclusieve oplossingen.

Je hebt gevoel bij het belang van opdrachtgevers, het bevoegd gezag en de ambitie van Eelerwoude. Je weet bruggen te bouwen, denkt in kansen en weet ecologie & economie duurzaam met elkaar te verbinden.

Je ziet het als een uitdaging om de jonge talenten binnen Eelerwoude vakinhoudelijk te inspireren, in hun kracht te zetten en naar een nog hoger niveau te tillen. Laten we iets in beweging zetten en samen op weg gaan naar 100% natuurinclusief.

Werken aan maatschappelijke thema’s

Natuurlijk blijven we ook investeren in jouw ontwikkeling en groei. Hoe? Bij Eelerwoude sta jij aan het roer. Als adviseur ecologie draag je bijvoorbeeld proactief bij aan de ontwikkeling van grotere maatschappelijke thema’s. Of zoals wij ze zelf noemen; ontwikkelthema’s.

Je werkt aan thema’s als: biodiversiteit, een gezonde leefomgeving, energietransitie of klimaatadaptatie. Je krijgt de kans deze verder uit te bouwen, nieuwe programma’s op te zetten of diensten te ontwikkelen.

Met jouw brede blik op ons vakgebied en ervaring met grootschalig veldonderzoek ben jij een waardevolle aanvulling binnen ons team.

Dit breng je mee als senior adviseur ecologie

Je bent van nature een teamspeler, overtuigend, inventief, doelgericht en je durft zelfstandig keuzes te maken. Maar bovenal ben je een prettige collega die zich thuis voelt in een groeiend bedrijf en die wil bijdragen aan 100% natuurinclusief. Verder heb je:
een relevante (afgeronde) HBO- of WO-opleiding; bijv. richting Ecologie of Biologie.
minimaal 7 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie en op het gebied van Wnb soortenbescherming en het Natuurnetwerk Nederland.
aantoonbare affiniteit met SMP’s en uitstekende kennis van de wet- & regelgeving.

Dit bieden we jou

een betekenisvolle baan voor 28-40 uur per week
een aantrekkelijk salaris met volop groeimogelijkheden
vrijheid om je eigen werkdagen, werktijden en -locatie te bepalen
alle middelen om vanaf jouw thuiskantoor, op locatie of in het veld te werken
een aantrekkelijke mobiliteitsplan met een leaseregeling voor een elektrische auto, een fiets of deelauto
ruimte om jezelf te ontwikkelingen door middel van cursussen, opleidingen en groeicoaches
mogelijkheden om je woning te verduurzamen

Enthousiast?

Enthousiast over deze functie? Solliciteer dan via de onderstaande knop en stuur jouw cv en een korte motivatie mee.

Wil je eerst wat meer weten, mail dan naar werkenbij@eelerwoude.nl. Telefonisch kennismaken kan ook? Bel gerust met Ben Velthuis, leidinggevende, via 088-1471100.

 

Bekijk de video hieronder die laat zien wat er bij ecologisch onderzoek komt kijken en hoe een soortmanagementplan bijdraagt aan de bescherming van plant- en diersoorten.

We begrijpen dat je enthousiast bent over deze functie, maar acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ben Velthuis

Ben Velthuis