Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

bevlogen ADVISEUR ECOHYDROLOGIE

die vandaag wil werken aan het bodem- & watersysteem van de toekomst

Eelerwoude. Op weg naar 100% natuurinclusief

Ga met ons mee zodat we samen betekenisvol werk kunnen doen. Dan maken we het verschil voor onze leefomgeving. Dat betekent dat we onszelf en onze opdrachtgevers voortdurend uitdagen om natuurinclusief te ontwikkelen, in te richten en te beheren. Een uitdaging voor jou?

In de praktijk

Als Adviseur Ecohydrologie bij Eelerwoude werk je aan impactvolle natuur-, bodem- & wateropgaven door heel Nederland. Denk onder andere aan gebieden die zijn verdroogd, verzuurd, vermest of waarbij kwelstromen zijn weggevallen. Je wordt vanuit jouw ecohydrologische rol breed ingezet en betrokken bij integrale vraagstukken op het gebied van natuurontwikkeling en natuurherstel. Dát biedt niet alleen veel inhoud, uitdaging en werkplezier, maar geeft ook volop ontwikkelmogelijkheden.

In de praktijk houd je je zelfstandig bezig met inventarisaties, verricht je ecohydrologisch (veld)onderzoek, geef je praktijkgerichte adviezen en stel je inrichtingsplannen of herstelplannen op. Je durft jouw visie te delen en weet adviezen overtuigend over de bühne te krijgen. Je doet boringen, observeert de watervegetatie en hebt overleg met beheerders. Je gelooft, net als wij, dat veldwerk de basis is voor alle projecten. Zonder veldwerk geen toekomstbestendige analyse van de vegetatie, bodem of grondwater. Je bent bevlogen op de inhoud en praktisch ingesteld. Een positieve denker, praktische doener. Zo zorg je zelf voor een goede mix van veldwerk en kantoorwerk.  

Jouw kennis en kunde

Je hebt een frisse blik op het bodem- & waterstysteem van de toekomst en ervaring met ecohydrologische systeemanalyses. Binnen het brede werkveld van Eelerwoude heb je een ondernemende rol. Met jouw kennis, kunde en ervaring denk je in kansen en werk je aan oplossingen. Jouw voorliefde voor het buitengebied is merkbaar in alles wat je doet. Tegelijk zie je het ook als een uitdaging om het landelijk en stedelijk gebied natuurinclusief te verbinden.

Klimaatadaptieve vraagstukken en inrichtingen hebben een speciale interesse binnen Eelerwoude. We slaan daarbij een brug naar andere ontwikkelthema’s als biodiversiteit, energietransitie en de gezonde leefomgeving. Juist bij deze brede maatschappelijke thema’s weten we onze manier van systeemdenken om te zetten naar rendement. En er liggen nog zoveel meer kansen waar jij een bijdrage aan kunt leveren. Welke bijdrage dat is, dat bepaal jij. Iets voor jou? Wij ontmoeten je graag.  

Vakinhoudelijk in je kracht

In de functie krijg je veel vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Alle kans om een eigen draai aan de functie van Adviseur Ecohydrologie te geven. Wij zeggen haal eruit wat erin zit. Een aantal voorbeeldprojecten waar we aan hebben gewerkt en vraagstukken waar we je graag direct bij aansluiten zijn:  

 • Broekbossen Het Dommeldal
 • Broekbossen De Kampina & Oisterwijkse Vennen
 • Bronbossen Landgoed Kasteel Middachten
 • Herstel oerbossen Beekbergerwoud
 • Schraalgrasland en vochtige hooilanden Gulbroek 
 • Blauwgraslanden Meije 
 • Blauwgraslanden Moerputten  

Op kantoor

Binnen Eelerwoude hanteren we de filosofie van flexibele werktijden, werkplekken en werklocaties. We zijn er wel van overtuigd dat een eigen werkplek en inspirerende werkomgeving bijdraagt aan je werkplezier, ontwikkeling, kwaliteit en onze gezamenlijke successen. En daar groeien we allemaal van. Daarom hebben we wel een werkplek voor je gereserveerd, maar jij mag kiezen op welke werklocatie. Én faciliteren we je met diverse voorzieningen om flexibel op locatie, in het veld of vanaf je thuiskantoor te werken. Zo kan jij werken waar jij het beste in je kracht staat 

De ideale kandidaat

 • Heeft een afgeronde HBO/WO-opleiding. Bijv. richting Ecohydrologie, Ecologie, Biologie of Bos- en Natuurbeheer.  
 • Heeft bij voorkeur ± 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.  
 • Is welkom voor 28-40 uur per week.  
 • Heeft aantoonbare affiniteit met het buitengebied en de natuur.  
 • Ziet kansen en uitdaging in de nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied.  
 • Is van nature bevlogen, zelfstandig, accuraat, praktisch, creatief, oplossingsgericht en heeft een brede interesse. Maar je bent bovenal een fijne collega met een groen hart, die graag in teamverband werkt en bij wil dragen aan 100% natuurinclusief. 

Eens kennismaken en ontdekken of het klikt?

Pak jouw (digitale) pen & papier en solliciteer vandaag nog. Mail jouw CV en een korte motivatie naar werkenbij@eelerwoude.nl of solliciteer direct via onderstaande button. Eerst even telefonisch kennismaken of meer weten over deze functie? Dat kan. Neem dan contact op met Marjon Gelink, HR-adviseur, via 088-1471100.

In onderstaande video vertelt Karel Hanhart over zijn passie voor het beroep van ecohydroloog.

We begrijpen dat je enthousiast bent over deze functie, maar acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.