Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Xiaoyu Xu

landschapsarchitect

Aan de Wageningen Universiteit deed Xiaoyu haar master landschapsarchitectuur. Ze leerde hoe ze landschappen en bijbehorende systemen kon begrijpen en ‘lezen’. Na haar studie werkte ze bij verschillende bureaus waar ze op heel breed niveau aan landschappelijke en stedelijke projecten werkte, van detailontwerp tot strategische gebiedsvisies.

Het platteland is de plek waar zij haar inspiratie opdoet, ondanks haar liefde voor het stadsleven. Ze wil graag aan de slag met natuurinclusief wonen, energielandschappen, landbouwtransitie en ecologisch herstel. De keus voor Eelerwoude heeft ze gemaakt omdat ze hier de mogelijkheid krijgt direct samen te werken met collega’s uit andere vakdisciplines. Daarmee hoopt ze meer kennis op te doen van ecologische toepassingen bij ontwerpen om daarmee bij te dragen aan duurzame en natuurinclusieve projecten.

Opdrachten waar ze in het verleden aan mocht werken zijn onder meer een gebiedsvisie voor energielandschap Rilland en een ontwerp voor De Geelders, natuurontwikkeling waarbij akker werd omgevormd tot leembos.

Ook in haar vrije tijd werkt de liefde voor het landschap door; Xiaoyu tekent en schildert landschappen en mensen in landschappen. Daarnaast fietst en wandelt ze graag in de natuur.