Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Eline Kuijper als IVN heuvelrugtuincoach 

We werken aan een natuurinclusieve leefomgeving. Dat doen we vanuit een intrinsieke motivatie; het komt uit onszelf. Het is daarom ook niet zo vreemd dat onze collega’s ook buiten Eelerwoude-werktijd ambities hebben op het gebied van natuurinclusiviteit. Zoals Eline. 

In haar vrije tijd legt ze mensen uit hoe ze hun tuin natuurinclusief kunnen aanleggen en onderhouden. Dat doet ze bij het Instituut voor Natuureducatie (IVN) dat het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug groter en groener wil maken door de aanleg van Heuvelrugtuinen te stimuleren. Zo’n Heuvelrugtuin is minstens voor 60% groen en er wordt gifvrij getuinierd. Er staan planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park en vogels en insecten vinden er beschutting.  

Eline geeft cursussen waarbij mensen meer natuurinclusief leren tuinieren en denken. In een cursus van 5 lessen legt ze van alles uit over de natuur, het beheer, de beplanting en de waterhuishouding. Ze merkt dat cursisten verbaasd zijn dat ze met kleine dingen al veel kunnen doen voor de natuur en daar zijn de mensen enthousiast over. Denk aan het afkoppelen van hemelwater, creëren van rommelhoekjes en biologische planten en zaden kopen. Eline zegt: “Ik vind het mooi dat mensen zich er bewust van worden en dat ze het ook toepassen, daar doe ik het voor.” 

Meer weten? Bekijk dan eens de onderstaande video en neem een kijkje op de website van de Heuvelrugtuinen.