Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Maaike Leenen en de Neushoornstichting

We zijn met elkaar op weg naar 100% natuurinclusief. Dat doel is groter dan Eelerwoude. Binnen Eelerwoude bouwen we samen aan een gezonde toekomst van onze leefomgeving. We willen een positieve footprint achterlaten. Onze focus ligt hierbij op Nederland. Maar de betrokkenheid en inzet van onze collega’s gaat verder dan onze lands- of organisatiegrenzen. Neem Maaike.

Buiten Eelerwoude zet Maaike zich al jaren in voor de bescherming van de neushoorns en hun leefgebied. Met de Neushoornstichting ondersteunt ze diverse beschermingsprojecten in Afrika en Azië. De voorliefde voor de neushoorn en zijn leefomgeving ontstond toen Maaike onderzoek deed naar de Sumatraanse neushoorn in Indonesië. Deze voorliefde, haar achtergrond als ecoloog en het enthousiasme om vanuit Nederland meer te doen voor een gezonde toekomst voor deze bijzondere (maar sterk bedreigde) diersoort en haar omgeving heeft geleid tot de oprichting van De Neushoornstichting. Een geweldig initiatief dat we graag onder de aandacht brengen.

Meer weten? Bekijk dan eens de onderstaande video en neem een kijkje op de website van de Neushoornstichting.