Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Welkom in het team

100% natuurinclusief. Dat staat bij Eelerwoude bovenaan de agenda voor de toekomst. Wij dagen onze opdrachtgevers en onszelf continu uit om natuurinclusief te ontwikkelen, in te richten en te beheren. Samen maximaal impact maken. Daar gaat ons groene hart sneller van kloppen. En hoe blijf jij jezelf ontwikkelen? Heb jij nog voldoende ruimte en uitdaging om jouw groene ambities waar te maken of wordt het tijd voor een volgende stap in jouw carrière. Ons team Natuurtechniek is op zoek naar een:

Projectleider/adviseur Natuur- en Cultuurtechniek die graag in de lead is en een scherpe visie heeft op complexe technische vraagstukken.

Waar ben jij verantwoordelijk voor?

Als Projectleider | Adviseur Natuur- & Cultuurtechniek werk jij binnen het team Natuurtechniek aan duurzame ontwikkel-, inrichtings- of beheervraagstukken op de mooiste locaties door heel Nederland. Uitbreidingen, (her)inrichtingen of technische oplossingen op het gebied van natuur- & gebiedsontwikkeling hebben jouw aandacht en interesse vanuit een breed perspectief. Je bent vooral actief in het landelijk gebied, maar weet ook slim de brug te slaan naar meer stedelijke gebieden. Sterker nog jij ziet het als een uitdaging om het landelijk en stedelijk gebied natuurinclusief te verbinden. In deze functie vervul je dan ook een sleutelrol met veel vrijheid en een tweeledig karakter.

Jouw kennis & kunde

Aan de ene kant ben je als projectleider verantwoordelijk voor het technische, financiële en kwalitatieve resultaat van het project. Je hebt het van nature in je om natuurtechnische en cultuurtechnische projecten zelfstandig op te pakken. Van het opstellen van de offerte tot en met de oplevering. Jij zorgt voor de juiste aansturing van het projectteam en weet processen effectief & efficiënt te regisseren. Zowel qua voorbereiding als qua uitvoering ben jij graag in de lead. Jij kent de ins & outs van directievoering en houdt toezicht op de naleving van overeenkomsten of afspraken.
Aan de andere kant heb je als adviseur Natuur- & Cultuurtechniek een inhoudelijke rol bij complexe vakspecialistische opgaves en draai je actief mee in tenderteams. Jij werkt initiatieven van opdrachtgevers zelfstandig uit, zoekt naar technisch creatieve oplossingen, onderhoudt proactief je netwerk en realiseert samen met je projectteam de meest uitdagende ruimtelijke opgaves. Je hebt een scherpe visie op ons speelveld en de vraagstukken van de toekomst. Kansen signaleren, creëren en benutten. Dat spel begrijp jij. Vanuit vakinhoudelijk advies weet jij kansen om te buigen naar (nieuwe of een uitbreiding van bestaande) projecten. Zo gaan we samen op weg naar 100% natuurinclusief.

Hiernaast draag je ook actief bij aan grotere maatschappelijke thema’s op de agenda van Eelerwoude; zoals biodiversiteit, energietransitie, klimaatadaptatie of een gezonde leefomgeving. Vanuit jouw brede blik weet jij junior en medior professionals uit te dagen, te coachen en te motiveren. Binnen je team en soms ook daarbuiten. Een carrièrestap die aansluit bij jouw groeiambitie?

Vakinhoudelijk in je kracht

De opdrachtgevers, projecten en vraagstukken waaraan jij een bijdrage gaat leveren, zijn zeer divers, uitdagend en steeds verschillend. Qua type, omvang, locatie, complexiteit en de rol die jij vervult. Elke werkweek zal dan ook weer anders zijn. Een aantal projecten in Oost-Nederland waar jij direct mee aan de slag zou kunnen binnen Eelerwoude?

 • Realiseren van verschillende deelprojecten binnen het programma Ruimte voor de Vecht. Onze opdrachtgever? Waterschap Vechtstromen. De behoefte? Van het opstellen van het inrichtingsplan tot het aansturen van het projectteam. Van opstellen van het bestek tot het begeleiden van de aanbesteding.
 • Realiseren van de Natura 2000 maatregelen en PAS herstelmaatregelen voor de Lemelerberg/Archemerberg. Omvorming van een deel van het bosgebied naar droge heide. Onze opdrachtgever? Landschap Overijssel. De behoefte? Van terreininventarisatie tot SSK-kostenraming. Van het opstellen van technische tekeningen & het bestek tot directievoering. Van het opstellen van contracten met aannemers en bureaus tot het verzorgen van de financiële verantwoording.
 • Ontwikkeling van bos naar nat schrale heide en landbouw naar natte natuur conform Natura 2000 maatregelen en PAS herstelmaatregelen. Onze opdrachtgever? Waterschap Rijn & IJssel. De behoefte? Het leiden van het ontwerpteam en genereren/behouden van optimaal draagvlak voor deze ontwikkelopgave bij uiteenlopende stakeholders. Denk hierbij aan Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, waterschap Rijn & IJssel, GNN en diverse particuliere grondeigenaren.

Op kantoor

Binnen Eelerwoude hanteren we de filosofie van flexibele werktijden, werkplekken en werklocaties. We zijn er ook van overtuigd dat een eigen werkplek en inspirerende werkomgeving bijdraagt aan je werkplezier, ontwikkeling, kwaliteit en onze gezamenlijke successen. Daarom bieden wij onze mensen altijd een veilige, vertrouwde werkplek op één van onze vier werklocaties. Én faciliteren we je met diverse moderne voorzieningen om flexibel op locatie, in het veld of vanaf je thuiskantoor te werken. Zo kan jij werken waar jij het beste in je kracht bent. In deze functie ben je van harte welkom op onze werklocatie in Goor. Voorkeur voor een andere werklocatie? Laat het ons dan gerust weten.

De ideale kandidaat

 • Beschikt over een relevante (afgeronde) HBO-opleiding; bijv. Tuin & Landschapsinrichting, Cultuurtechniek, Weg- & Waterbouw of Civiele Techniek, bij voorkeur richting realisatie of techniek.
 • Heeft ruime werkervaring binnen het vakgebied als adviseur (+/- 8 jaar) en ervaring als projectleider of projectmanager (+/-5 jaar).
 • Heeft aantoonbare ervaring met complexere natuur- of cultuurtechnische inrichtingsprojecten.
 • Ervaring met aanbestedingen, tenderteams, directievoering of omgevingsmanagement gaat je zeker helpen in deze functie.
 • Is welkom voor 32 – 40 uur.
 • Heeft ervaring met Autocad, GIS en projectmatig werken.
 • Heeft ruime ervaring met het opstellen van contracten op basis van RAW bestekken of UAV-GC/BVP specificaties.
 • Heeft aantoonbare ervaring/affiniteit met het opstellen van bestekken, ervaring met de software van Bakker&Spees is hierbij een pré.
 • Heeft een goed netwerk en/of is bereid hier (verder) aan te bouwen.
 • Is van nature ondernemend, communicatief sterk, doelgericht, overtuigend, in control en weet ideeën of adviezen verder te brengen. Maar je bent vooral een fijne senior collega met een groen hart en een aanvulling op ons team.

Interesse?

Eens kennismaken en ontdekken of het klikt? Mail dan jouw CV en een korte motivatie naar werkenbij@eelerwoude.nl.

Eerst even telefonisch kennismaken of meer weten over deze functie? Dat kan. Neem dan contact op met Nop Otten (Teamleider Natuurtechniek) via 088-1471100.

We begrijpen dat je enthousiast bent over deze functie, maar acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.