Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Francine Kronenberg

landschapsontwerper

In 2019 behaalde Francine haar master Landschape Architecture en sindsdien werkt ze bij Eelerwoude als landschapsontwerper. Hier ontwikkelt ze zich tot breed inzetbaar landschapsarchitect. Dat doet ze onder andere door deel te nemen aan de beroepservaringsperiode, een multidisciplinair werk-leertraject om de titel landschapsarchitect te behalen.  

Francine werkt aan diverse opgaves zoals inrichtingsvisies en landschapsplannen voor recreatie- en campusterreinen, erftransformaties, zonnevelden, provinciale wegen en landgoederen. Zij hecht daarbij waarde aan de ruimtelijke kwaliteit van een plek en is ook geïnteresseerd in de interactie tussen mens en omgeving. 

Haar kracht ligt in het inzichtelijk maken, ontwikkelen en behouden van functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid van de omgeving. Daarbij gaat het om het doorgronden van de opgave, de zichtbare en onzichtbare lagen van het landschap in (historische) context te lezen én het begrijpen van nieuwe ontwikkelingen als de energietransitie en klimaatadaptatie. Het inspireert Francine om van daaruit met tekst en beeld een nieuw ontwerp, scenario of denkrichting vorm te geven. 

Naast haar werk is Francine graag actief in de buitenlucht en neemt ze ook haar collega’s mee naar buiten. Afgelopen twee jaar heeft ze zich ingezet voor het Eelerwoude team tijdens de Veluweloop. Het gezamenlijk sporten en bewegen in het landschap, langs projectengebieden en locaties waar we adviseren voor een natuur inclusieve en gezonde leefomgeving, staat daarbij voorop!