Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Samen op weg naar 100% natuurinclusief

Dat staat bij Eelerwoude bovenaan de agenda voor de toekomst. Wij dagen onze opdrachtgevers en onszelf continu uit om natuurinclusief te ontwikkelen, in te richten en te beheren. Maximaal impact maken. Samen met de beste mensen uit het vakgebied. Daar gaat ons groene hart sneller van kloppen. En hoe blijf jij jezelf ontwikkelen als Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling? Heb jij nog voldoende ruimte en vrijheid om jouw groene ambities waar te maken of wordt het tijd voor een volgende stap in jouw carrière? Binnen het multidisciplinaire team van Eelerwoude hebben wij ruimte voor een:

medior ADVISEUR RUIMTELIJKE ONTWIKKELING

met een frisse blik op de ruimtelijke vraagstukken van morgen en passie voor het buitengebied

Waar ben jij verantwoordelijk voor?

Als medior Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling bij Eelerwoude heb je een passie voor het buitengebied. Én zie je het als uitdaging om, vanuit ruimtelijk perspectief, het landelijk gebied natuurinclusief te verbinden met het stedelijk gebied. Hoe? Daar dagen we je in uit of helpen we je in groeien. Je bent bevlogen op de inhoud en werkt aan uiteenlopende ruimtelijke vraagstukken op het gebied van gebiedsontwikkeling, natuurontwikkeling of erfontwikkeling. Voor nu, morgen of met oog op een gezonde toekomst. Dat is de positieve footprint die je nalaat.

Je kent het planologische proces, adviseert bij het slim doorlopen van planologische procedures of vergunningen en stelt ruimtelijke plannen op die er daadwerkelijk toe doen. Zelfstandig waar het moet, als onderdeel van een integraal projectteam wanneer het kan. Je krijgt vertrouwen, pakt verantwoordelijkheid, wordt blij van veel vrijheid, weet te inspireren met jouw vakkennis en hebt de ambitie om te excelleren.

Je kiest er bewust voor om jouw kennis & kunde in te zetten bij een toonaangevend bureau met een grote diversiteit aan profit, non-profit en particuliere opdrachtgevers. Vanuit jouw drive om betekenisvol werk te verrichten en door jezelf te ontwikkelen, weet jij buitengewone successen te creëren. Iets voor jou? Wij ontmoeten je graag.

Jouw kennis en kunde

Als medior Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling heb je een ondernemende rol binnen het brede werkveld van Ruimtelijke Ontwikkeling. Je hebt een frisse blik op ruimtelijke vraagstukken van de toekomst, focust op kwaliteit bent een goed gesprekspartner. Met jouw kennis, kunde en ervaring weet je met slimme oplossingen te komen en diverse stakeholders te overtuigen.

In de praktijk werk je aan het ontwikkelen, opstellen en begeleiden van ruimtelijke plannen of adviezen. Je bent de schakel tussen beleid en de praktijk. Je kent de ins & outs van ruimtelijke onderbouwingen of bestemmingsplannen en weet deze sterk te vertalen naar de praktijk. Samen met opdrachtgevers en collega’s breng jij ruimtelijke projecten echt van de grond. Binnen Eelerwoude stopt het niet bij de oplevering van jouw plan of advies, je ziet ook daadwerkelijk ‘de schop in de grond’ gaan en een project tot leven komen.

Je durft jouw kennis, visie of ideeën te delen. Gevraagd en ongevraagd. Je zorgt dat een project van A tot Z soepel loopt en draagt proactief bij aan de ontwikkeling van grotere maatschappelijke thema’s op de agenda van Eelerwoude, zoals biodiversiteit, de gezonde leefomgeving, energietransitie of klimaatadaptatie. Tot slot krijg jij de vrijheid om het vakgebied verder uit te bouwen, nieuwe programma’s op te zetten of nieuwe diensten te ontwikkelen. Hiermee weet jij innovatie aan te jagen en jezelf uit te dagen.

Vakinhoudelijk in je kracht

In deze functie krijg je veel vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. In de praktijk werk je aan betekenisvolle projecten en zien we graag de volgende zaken uit jouw koker komen: 

 • Je adviseert/begeleidt zelfstandig bij planologische procedures, bestemmingsplanwijzigingen of vergunningen.
 • Je adviseert over de haalbaarheid van ruimtelijke vraagstukken; zoals erfontwikkeling, herbestemmingen of landgoedontwikkeling.
 • Je stelt zelfstandig ruimtelijke plannen op; zoals bestemmingsplannen, ruimtelijke onderbouwingen of milieurapportages.
 • Je krijgt voorstellen scherp op papier en weet te overtuigen met jouw ruimtelijke plannen of adviezen.
 • Je bent vraagbaak voor junior professionals en kunt zelf bij senior collega’s terecht voor feedback.
 • Je onderhoudt actief contact met opdrachtgevers en/of overige stakeholders.

De ideale kandidaat

 • Heeft een relevante (afgeronde) HBO- of WO-opleiding. Bijv. in de richting van Ruimtelijke Ontwikkeling/Ordening, Planologie of Sociale Geografie.
 • Heeft minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Is welkom voor 32-40 uur per week.
 • Heeft aantoonbare affiniteit met het buitengebied en de natuur.
 • Heeft goede kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van de Omgevingswet en m.e.r.
 • Wil zich graag verder ontwikkelen en heeft de ambitie om te groeien naar een senior functie.
 • Ziet het als een kans zijn/haar netwerk (verder) uit te bouwen.
 • Is van nature ondernemend, zelfstandig, planmatig sterk, positief ingesteld, creatief, praktisch en overtuigend. Maar je bent bovenal een fijne collega met een groen hart, die graag in teamverband werkt en bij wil dragen aan 100% natuurinclusief.

 

Interesse?

Mail dan jouw cv en een korte motivatie naar personeelszaken@eelerwoude.nl. Of solliciteer via onderstaand knop.

Wil je meer weten over de functie of eerst even telefonisch kennismaken? Dat kan, neem dan contact op met Koen Bleumink, teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling, via 088-1471100.

We begrijpen dat je enthousiast bent over deze functie, maar acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.