Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

ADVISEUR VERGUNNINGEN EN PROCEDURES
natuurinclusieve projecten

Waar ben jij verantwoordelijk voor?

Als Adviseur Vergunningen & Procedures natuurinclusieve projecten werk je binnen Eelerwoude aan complexe vraagstukken op het gebied van gebiedsontwikkeling, natuurontwikkeling of erfontwikkeling. Jij hebt een belangrijke rol, want zonder de juiste vergunningen, slim doorlopen van juridische procedures en tijdig aanhaken van relevante stakeholders, geen project. Dat begrijp je. Dat regel je. Zelfstandig. Van A tot Z. Jij pakt de regie. Soms als adviseur of sparringspartner, soms als projectleider.

Jouw werk is betekenisvol. Veel van onze natuurinclusieve projecten zijn vergunningplichtig en alleen met een goed vergunningenmanagement kunnen we werkelijk op weg naar 100% natuurinclusief. Daarom ben jij bevlogen op de inhoud, benaderbaar en betrokken bij uitdagende projecten met natuurinclusieve focus. Dat gaat verder dan de nieuwe Omgevingswet 2022. Van het verrichten van een brede vergunningenscan tot het begeleiden van (complexe) vergunningstrajecten vanuit verschillende disciplines binnen Eelerwoude, jij mag ermee aan de slag. Hierbij krijg je alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen en ruimte voor eigen invulling van deze nieuwe functie.

Je kiest er bewust voor om jouw kennis, kunde en ervaring in te zetten bij een toonaangevend bureau met een grote diversiteit aan profit, non-profit en particuliere opdrachtgevers. Met jouw drive wil je de kwaliteit van vergunningsaanvragen verhogen, procedures slimmer insteken, de marktpositie van Eelerwoude versterken en buitengewone successen te boeken. Maar je wilt ook blijven investeren in je eigen ontwikkeling en groei. Hoe? Bij Eelerwoude sta jij aan het roer. Iets voor jou? Wij ontmoeten je graag om samen op weg te gaan naar 100% natuurinclusief.

Jouw kennis & kunde

Als Adviseur Vergunningen & Procedures natuurinclusieve projecten heb je aan uitdaging, vrijheid en ontwikkelmogelijkheden geen gebrek. Jouw voorliefde voor het buitengebied is merkbaar in alles wat je doet, en je ziet het als een uitdaging om het landelijk en stedelijk gebied natuurinclusief te verbinden. Je verdiept je in vraagstukken rondom vergunningen en procedures die een positieve bijdrage kunnen leveren aan natuurinclusief ontwikkelen, inrichten of beheren.

Enerzijds draait het om het naleven van wet- & regelgeving, anderzijds om het mogelijk maken van de gewenste ontwikkeling. Jij bent de schakel tussen vakinhoudelijke adviseurs, de opdrachtgever en vergunningverleners. Je bent positief kritisch en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Jij hebt een vrije, ondernemende rol binnen het brede werkveld van Eelerwoude. Jouw expertise kan ingezet worden door elk van onze zes vakdisciplines of door een integraal projectteam. Ook word je betrokken bij de vier ontwikkelthema’s binnen Eelerwoude.
• Klimaatbewust werken
• Transitie naar duurzame energie
• Verhogen van de biodiversiteit
• Streven naar een gezonde leefomgeving

Vakinhoudelijk in je kracht

De functie van Adviseur Vergunningen & Procedures natuurinclusieve projecten binnen Eelerwoude is nieuw. Alle kans om er, vanuit jouw visie en ruimte voor eigen invulling, een eigen draai aan te geven. Wij zeggen haal eruit wat erin zit. Een aantal voorbeeldprojecten of actuele thema’s waar we je graag direct bij aansluiten zijn:

 • Het project Beekherstel Buurserbeek.
 • Het natuurinclusiever maken van wegbermen in diverse gemeentes en provincies.
 • Herziening bestemmingsplan van het natuur- & recreatiegebied Stelkampsveld.

Jouw collega’s

Groeien en impact maken? Dat doe je uiteraard niet alleen. Je wordt onderdeel van een team van in totaal 75 professionals. Elk met zijn of haar eigen kennisgebied, expertise of specialisatie. Van ecologen tot rentmeesters. Van ruimtelijke ontwikkelaars tot landschapsarchitecten. Van ecohydrologen tot natuur-& cultuurtechniekers. Van junior tot senior. Van jonge talenten tot doorgewinterde professionals. Deze vakinhoudelijke adviseurs worden zoveel mogelijk vrijgespeeld door een team van ondersteunende professionals. Je collega’s werken flexibel en verdeeld over vier werklocaties.

De ideale kandidaat

 • Heeft een relevante (afgeronde) HBO-opleiding. Bijv. in een juridische, technische, planologische of bedrijfskundige richting.
 • Heeft minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Is welkom voor 28-40 uur per week.
 • Heeft affiniteit met het buitengebied en de natuur.
 • Heeft kennis van vergunningen, procedures en wet- & regelgeving.
 • Ziet het als een uitdaging om deze nieuwe functie inhoud en invulling te geven.
 • Heeft een relevant netwerk en/of is bereid hier actief aan te bouwen.
 • Is van nature ondernemend, zelfstandig, accuraat, organisatorisch sterk, oplossingsgericht en positief kritisch. Maar je bent bovenal een fijne collega met een groen hart, die graag in teamverband werkt en bij wil dragen aan 100% natuurinclusief.

Enthousiast?

Enthousiast over deze functie? We ontmoeten je graag. Mail jouw cv en een korte motivatie naar werkenbij@eelerwoude.nl. Of solliciteer via onderstaand knop.

Wil je eerst wat meer weten of telefonisch kennismaken? Dat kan, neem dan contact op met Koen Bleumink via 088-1471100.

We begrijpen dat je enthousiast bent over deze functie, maar acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.