Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Welkom in het team

100% natuurinclusieve leefomgevingen. Dat staat bij Eelerwoude bovenaan de agenda voor de toekomst. Wij dagen onze opdrachtgevers en onszelf continu uit om natuurinclusief te ontwikkelen, in te richten en te beheren. Samen maximaal impact maken. Daar gaat ons groene hart sneller van kloppen. En hoe blijf jij jezelf ontwikkelen als Adviseur Ecologie? Heb jij nog voldoende ruimte en uitdaging om jouw groene ambities waar te maken of wordt het tijd voor een volgende stap in jouw carrière als:

zelfstandig adviseur Ecologie die affiniteit heeft met de duingebieden en West-Nederland natuurinclusiever wil maken.

Jouw kennis & kunde

Als adviseur Ecologie heb je aan uitdaging, vrijheid en ontwikkelmogelijkheden geen gebrek. Je hebt een actieve rol in het werkveld van ecologie en werkt aan het ontwikkelen, opstellen en begeleiden van ecologische plannen of adviezen. Jij weet complexe vraagstukken sterk door te vertalen naar begrijpelijke taal en originele oplossingen. Soms zelfstandig. Soms als kartrekker van een integraal projectteam. Altijd vanuit het perspectief om bij te dragen aan onze missie ‘100% natuurinclusieve leefomgevingen’. Vakinhoudelijk & kwalitatief groeien, natuurlijke waarde toevoegen en samen met onze opdrachtgevers impact te maken. Daar ga je voor.

Vakinhoudelijk in je kracht

Samen met opdrachtgevers en collega’s breng je projecten of programma’s echt van de grond. Jij hebt een goed beeld van de dynamiek en potentie van ecologie binnen een multidisciplinair team. Maar je wilt zelf ook op het hoogste niveau acteren binnen het ecologische speelveld. Jij bent deskundige voor projecten en vraagstukken rondom ecologische wet- & regelgeving, het door ontwikkelen van soort managementplannen en het opzetten van adviezen voor het versterken van (gebiedsdekkende) biodiversiteit in de leefomgeving. Je bent een waardig gesprekspartner en hebt de drive om je als kennispartner te ontwikkelen.

Je hebt kennis van zaken, weet wat er leeft in de markt, hebt ervaring met ecologische toetsingen, adviseert uiteenlopende opdrachtgevers en ontwikkelt praktijkgerichte plannen. Je stelt offertevoorstellen op, creëert met jouw ecologisch advies meerwaarde voor klanten, verrast met jouw slimme ecologische ideeën of oplossingen en onderhoudt actief contact met je klanten. Vanuit jouw vakkennis en de vrijheid die je krijgt, weet jij resultaten te boeken, het vakgebied verder te ontwikkelen en nog meer impact te maken in West-Nederland. Je werkt o.a. samen met opdrachtgevers als Noord-Hollands en Zuid-Hollands Landschap en drinkwaterberdrijven als PWN. Spreekt dit jou aan? Dan krijg je bij Eelerwoude alle ruimte om vakinhoudelijk helemaal in je kracht te staan.

Uit jouw koker

In deze boeiende functie krijg je veel vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. In de praktijk zien we in ieder geval de volgende zaken uit jouw koker komen:

 • Je adviseert zelfstandig bij complexe ecologische vraagstukken of uitdagingen.
 • Je adviseert vanuit een helicopterview over de haalbaarheid van integrale ecologische vraagstukken.
 • Je weet voorstellen scherp op papier te krijgen, te presenteren en te overtuigen met jouw ecologische ideeën, adviezen of oplossingen.
 • Je stelt vernieuwende plannen op; zoals ‘soort managementplannen’ of ‘biodiversiteitsplannen’.
 • Je leidt integrale projecten, stuurt projectteams aan en bent als expert ‘in de lead’ richting je klanten.
 • Je weet slim gebruik te maken van je netwerk en signaleert, creëert & benut van kansen in de markt.
 • Je bent kennispartner & sparringpartner voor onze jonge talenten en krijgt de kans deze coachende rol verder uit te breiden.
 • Je onderhoudt actief contact met opdrachtgevers, je netwerk en overige stakeholders.
 • Je ziet het als een kans om verdere ontwikkeling van het vakgebied, vakgerelateerde thema’s, diensten en collega’s binnen Eelerwoude kwalitatief aan te jagen.

Op kantoor

Binnen Eelerwoude hanteren we filosofie van flexibele werktijden, werkplekken en werklocaties, maar we reserveren graag een werkplek voor jou in Wassenaar. Deze werklocatie vormt de basis van ons team in West-Nederland. Vanaf deze locatie gaan we de marktpositie van Eelerwoude in deze regio verder versterken. Op dit moment zijn hier 5 adviseurs actief op het gebied van Rentmeesterij, Ecologie, Ruimtelijke Ontwikkeling en Natuurtechniek. Dit jaar gaan we dit uitbreiden met onze disciplines Ecohydrologie en Landschapsontwerp. De Adviseur Ecologie die wij zoeken, krijgt de kans om het vakgebied Ecologie in deze regio verder op de kaart te zetten en aan de basis te staan van de groei van onze marktpositie in West-Nederland.

De ideale kandidaat

 • Beschikt over een relevante (afgeronde) HBO- of WO-opleiding; bijv. Ecologie, Biologie of een vergelijkbare opleiding.
 • Heeft minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Is welkom voor 28-40 uur per week.
 • Heeft uitstekende kennis van natuurwetgeving, natuurbeleid en duingebieden.
 • Heeft brede kennis van het brede ecologische vakgebied, beschikt over gedegen soortenkennis en heeft affiniteit met biodiversiteit.
 • Ziet het als een uitdaging om actief bij te dragen aan het versterken van onze marktpositie in West-Nederland.
 • Ziet het als een kans zichzelf verder te ontwikkelen binnen het vakgebied of richting projectleider.
 • Is een teamplayer, ondernemend, overtuigend, zelfstandig, communicatief sterk en doelgericht. En je bent bovenal een prettige collega die zich thuis voelt in een groeiend bedrijf en bij wil dragen aan onze missie.

Interesse?

Mail jouw CV en een korte motivatie werkenbij@eelerwoude.nl. Of solliciteer via onderstaande knop.

Wil je meer weten over de functie of eerst even telefonisch kennismaken? Dat kan, neem dan contact op met Nop Otten, teamleider Ecologie, via 088-1471100.

We begrijpen dat je enthousiast bent over deze functie, maar acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.