Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

senior ADVISEUR ECOHYDROLOGIE

die vandaag wil werken aan het bodem- & watersysteem van de toekomst

Dit is je taak

Als adviseur ecohydrologie bij Eelerwoude werk je aan impactvolle natuur-, bodem- en wateropgaven door heel Nederland. Denk aan gebieden die zijn verdroogd, verzuurd, vermest of waarbij kwelstromen zijn weggevallen. Je wordt vanuit jouw ecohydrologische rol breed ingezet en betrokken bij integrale vraagstukken op het gebied van natuurontwikkeling en natuurherstel.

Dit ga je doen

Je voert zelfstandig inventarisaties en ecohydrologisch (veld)onderzoek uit. Bij het bodemkundig onderzoek doe je bodemboringen, grond- en oppervlaktewaterpeilingen en onderzoek je hoe dit zich verhoudt tot de bodem. Hierbij gebruik je verschillende tools, natuurinclusieve vervoersmiddelen en het geografische informatiesysteem GIS. Je wilt begrijpen hoe een gebied functioneert en waar de knelpunten liggen. Soms observeer je watervegetatie en heb je overleg met beheerders. Daarbij geef je praktijkgerichte adviezen en stel je inrichtingsplannen of herstelplannen op. Je durft jouw visie te delen en kunt opdrachtgevers daarmee overtuigen.  

Werken bij Eelerwoude

Dat is op weg gaan naar 100% natuurinclusief. Samen kunnen we Nederland natuurinclusief ontwikkelen, inrichten en beheren. De natuur de ruimte geven en versterken. Zodat we haar doorgeven aan de volgende generaties. Om dat waar te kunnen maken, heb je experts uit verschillende vakdisciplines nodig. En die hebben wij in huis; ze zijn gewoon je collega’s. Daardoor zijn we slagvaardig, breed georiënteerd en gericht op het beste resultaat voor de natuur, de omgeving en de opdrachtgever.

Dit zijn je nieuwe collega’s

Je wordt onderdeel van een groep gedreven vakspecialisten die positieve denkers en praktische doeners zijn. Elk met een eigen specialisme. Mensen die elkaar weten te vinden om het beste resultaat voor een project te bereiken, met een gemeenschappelijke ambitie: een natuurinclusieve leefomgeving. Die graag van elkaar leren, ongedwongen met elkaar omgaan en werkplezier erg belangrijk vinden.

Dit breng je mee als adviseur ecohydrologie

Je bent bevlogen, oplossingsgericht en je hebt een brede interesse. Jouw voorliefde voor het buitengebied gebruik je om het landelijk en stedelijk gebied natuurinclusief te verbinden. Je hebt een frisse blik op het bodem- & waterstysteem van de toekomst. Maar bovenal ben je een fijne collega met een groen hart, die graag in teamverband werkt en bij wil dragen aan 100% natuurinclusief. Om de functie goed te kunnen vervullen heb je ook:

een afgeronde HBO/WO-opleiding, bijv. richting Ecohydrologie, Ecologie, Biologie of Bos- en Natuurbeheer
ervaring met ecohydrologische systeemanalyses
minstens 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie

Dit bieden we jou

een betekenisvolle baan voor 28-40 uur per week
een aantrekkelijk salaris met volop groeimogelijkheden
vrijheid om je eigen werkdagen, werktijden en -locatie te bepalen
alle middelen om vanaf jouw thuiskantoor, op locatie of in het veld te werken
een aantrekkelijke mobiliteitsplan met een leaseregeling voor een elektrische auto, een fiets of deelauto
ruimte om jezelf te ontwikkelingen door middel van cursussen, opleidingen en groeicoaches
mogelijkheden om je woning te verduurzamen

Solliciteer direct

Wordt dit jouw nieuwe baan? Mail dan jouw CV en een korte motivatie naar werkenbij@eelerwoude.nl of solliciteer direct via onderstaande button. Wil je eerst even telefonisch kennismaken of meer weten over deze functie? Dat kan. Neem dan contact op met Marjon Gelink, HR-adviseur, via 088-1471100.

In onderstaande video vertelt Karel Hanhart over zijn passie voor het beroep van ecohydroloog.

We begrijpen dat je enthousiast bent over deze functie, maar acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.